Zoek in de categorieën

Over ons

Een uitgebreide uitleg voor het gebruik van deze website

Ik hoop dat het gebruik van de website zich grotendeels vanzelf wijst. Voor de zekerheid hier een uitgebreide handleiding.

Stap 1: Registreer je als verkoper door de klikken op het plaatje "registreer jezelf als verkoper". Je kunt hier zelf een gebruikersnaam en wachtwoord bedenken, welke je per direct kunt gebruiken. Wanneer je je registreert, maak je gelijk een eigen "profiel" aan. Dit profiel kunnen klanten bekijken. Je kunt er wat meer informatie over jezelf bij schrijven (wat voor dingen je maakt bijvoorbeeld), en als je het leuk vindt ook een fotootje van jezelf, of van een leuk product. Je kunt je profiel later nog aanpassen, wanneer je bent ingelogd, door onder het kopje "Ontmoet de makers" te klikken op "Wijzig mijn profiel".

Stap 2: Log in (rechtsboven "log in" aanklikken) met je zelf gekozen inlognaam en wachwoord.

Stap 3: Voeg een product toe door te klikken op "Product toevoegen". Nu kom je op een formulier waarop je informatie over je product kunt invullen en foto's kunt uploaden.

NAAM: Vul hier de naam van je product in. Geef het product een naam, liefst één waarin je zowel omschrijft wat het is als hoe het gemaakt is, bijvoorbeeld "gehaakte knuffelaap". Bij kleding graag de maat in de titel vermelden. Deze naam en de prijs komen in beeld op de website.

CATEGORIËN: Selecteer hier een productcategorie en subcategorie. Valt een product onder meerdere categoriën dan kun je met de Ctrl toets meerdere categoriën selecteren. Staat er geen geschikte categorie voor je bij, mail me dan, dan kan ik eventueel een extra categorie toevoegen.

PRODUCTOMSCHRIJVING: Vul een korte, prikkelende omschrijving in van je product en negeer de icoontjes om de tekst te bewerken. Negeer het "afbeeldingen" icoontje onder het tekstvlak omdat je de afbeeldingen onder MEDIA kunt toevoegen. 

PRIJS: Geef een prijs op in euro. Deze prijs is exclusief verzendkosten. Tip: Wees niet te goedkoop, het is niet de bedoeling dat we elkaar wegconcurreren! Zorg er in elk geval voor dat je je materiaalkosten terugverdient, en het is helemaal niet gek om ook een bedrag aan arbeidskosten te rekenen.

WASVOORSCHRIFT: Indien er speciale wasvoorschriften zijn kun je die hier vermelden.

MATERIAAL: geef hier het materiaalsoort aan (katoen, nylon, etc)

AFMETINGEN: vermeld hier de afmetingen van het product in cm.

CONTACT: dit is iets omslachiger geworden dan de oude website. Hier dien je het e-mailadres waarop je bestellingen wilt ontvangen op te geven. Negeer de tekst: click to set form options.

AFBEELDINGEN: hier kun je meerdere afbeeldingen van je product uploaden. Deze worden getoont in een slideshow. Klik op het groene kruisje om nog een afbeelding toe te voegen. Upload minimaal één foto, liefst meerdere foto's van hetzelfde product uit verschillende hoeken. Maximaal 1 Mb per foto, anders kan het mis gaan met uploaden. Tip: Besteed aandacht aan goede foto's, mensen kopen iets omdat het er leuk uitziet! Kies voor een rustige (zwarte of witte) achtergrond, of juist iets opvallends zoals een ruitje of bloemetje, als het product maar goed te zien is. Foto's zonder flitser worden vaak mooier, zelf fotografeer ik mijn producten daarom meestal buiten.

VERGELIJKBARE PRODUCTEN: hier kun je meerdere van jouw Tuttespullen uitlichten die vergelijkbaar zijn met het huidige product. Handig voor de bezoeker! Via "Select Author" bovenaan de pagina kun je sneller op jouw naam zoeken. Helaas krijg je nu nog alle producten te zien (dus ook van jouw concurrent!!) maar hier wordt aan gewerkt om dit op te lossen.

TAGS: hier kun je kernwoorden opgeven zodat jouw product bij een zoekopdracht sneller gevonden wordt.

ITEM TOEVOEGEN: door op de groene knop te klikken wordt jouw product toegevoegd. Je kunt het product ten alle tijden weer bewerken via het Hoofdmenu TUTTESPULLEN en daarna MIJN TUTTESPULLEN. Je kunt vervolgens bekijken hoe het erop staat, of verder gaan met het uploaden van nog meer producten.
 

Stap 4: Wanneer je staat ingelogd kan je onder het kopje "Tuttespullen" bij "Mijn aangeboden producten" al je producten bekijken. Je kan ze wijzigen of verwijderen door op het plaatje te klikken. Op het schermpje zie je bovenin de knoppen "Aanpassen" en "Verwijderen". Wanneer je product verkocht is, of wanneer je geen zin meer hebt om spullen aan te bieden op de website, kan je zelf je spullen eraf halen. Je profiel kan je niet zelf verwijderen; laat het daarom aan mij weten wanneer je helemaal wilt stoppen.

Ik ga ervan uit dat je de betaling en verzending zelf kunt afhandelen met de klant. De klant stuurt jou een mail wanneer hij of zij je product wil kopen. Een snelle reactie vinden mensen prettig! Het is vrij gebruikelijk dat de klant eerst het geld overmaakt, en dat je het product pas verzendt zodra dat binnen is op je rekening.

Veel plezier van en met deze website!

Voor vragen of suggesties: info@tuttespul.nl.

Aanmelden Inloggen via Facebook